Za zaupnike

Mreža zaupanja

Mreža zaupanja je neformalna skupnost zaupnikov, oziroma drugih pooblaščenih oseb, ki so v organizacijah zadolžene za prejem in upravljanje s prijavami v skladu z Zakonom o zaščiti prijaviteljev (ZZPri).  

ZZPri, ki je vstopil v veljavo 22. 2. 2023, prinaša zavezancem vrsto novosti in obveznosti, povezanih z vzpostavitvijo notranjega mehanizma za prijavo suma nepravilnosti. Zavezanci v javnem in zasebnem sektorju se tako srečujejo s številnimi izzivi s kadrovskega in organizacijskega področja. Sprašujejo se, kako zagotoviti anonimnost prijaviteljev na način, ki ne bo oviral notranje preiskave v organizaciji, in kako preprečiti nezaželeno razkrivanje občutljivih informacij.  

Na vsa ta in številna druga vprašanja boste lahko našli odgovore v Mreži zaupanja preko povezovanja z drugimi zaupniki, na brezplačnih delavnicah in drugih dogodkih, ki jih bomo organizirali v Transparency International Slovenija. 

  • 400 €/leto
  • 40% popust za naročnike
    Linije Spregovori! (240 €/leto)
  • Brezplačno za člane Kluba Foruma poslovne integritete in transparentnosti

KAKO SE VČLANITI
V MREŽO ZAUPANJA?

Če se želite pridružiti skupnosti zaupnikov in si redno izmenjevati praktične izkušnje, nam pišite na info[at]spregovori.si. Če niste naročnik Linije Spregovori!, navedite v sporočilu tudi osnovne podatke vaše organizacije (ime organizacije, naslov, davčna in matična številka, ime in podatki kontaktne osebe).

KAJ PRIDOBI ZAUPNIK ZNOTRAJ MREŽE ZAUPANJA? 

Dostop do brezplačnih delavnic ter usposabljanj s strokovnjaki Transparency International Slovenia in drugimi strokovnjaki
s področja ZZPri, integritete, transparentnosti idr. (do 3 na leto) 

Pridobitev znanj in orodij za uspešno in celovito opravljanje vloge zaupnika 

Mreženje z drugimi zaupniki 

Izmenjava izkušenj in naslavljanje izzivov z implementacijo ZZPri  
in zaščito žvižgačev v drugih državah 

50% popust na udeležbo na Forumu poslovne integritete in transparentnosti  
(letni dogodek Transparency International Slovenia)  

POMEMBNO! 

Mreža zaupanja je namenjena izključno izmenjavi izkušenj in skupnemu naslavljanju težav, s katerimi se soočajo zaupniki v zvezi z implementacijo ZZPri na splošno in ni namenjena obravnavi konkretnih primerov prijav sumov nepravilnosti ali pravnemu svetovanju v zvezi s konkretnimi primeri. Z vstopom v Mrežo zaupanja se zaupniki zavežejo, da bodo vseskozi spoštovali anonimnost in zaupnost podatkov, s katerimi se seznanijo v okviru svojega delovnega okolja. 

Za več informacij o Liniji Spregovori! kliknite tukaj in raziščite našo ponudbo