kdo smo

Transparency International Slovenia je neodvisna, nevladna in nepridobitna organizacija s statusom v javnem interesu pri Ministrstvu za javno upravo Republike Slovenije.  

Od leta 2009 je del mednarodne mreže Transparency International, ki se bori za svet, v katerem oblast, politika, gospodarstvo, civilna družba in dnevno življenje ljudi ne bodo prepleteni s korupcijo. 

Transparency International je globalno gibanje, ki deluje v več kot 100 državah s ciljem končanja nepravičnosti, ki jo povzroča korupcija. Transparency International z mednarodnim sekretariatom v Berlinu se osredotoča na težave, ki imajo največji vpliv na življenja ljudi, in zahteva odgovornost nosilcev moči pri varovanju javnega interesa. Z zagovorništvom, kampanjami in raziskavami razkriva sisteme in omrežja, ki omogočajo rast korupcije, in zahteva večjo transparentnost ter integriteto na vseh področjih javnega življenja.

Whistleblowing Solutions je inovativno socialno start-up podjetje, ki ustvarja, eksperimentira in razširja inovativne programske metodologije in tehnologije za prijavo sumov nepravilnosti ter boj proti korupciji.

WBS je sodeloval pri razvoju brezplačne programske opreme GlobaLeaks, na kateri sloni Linija Spregovori!

projekt